'Coronakorting' op brandpolis reëel?

Gepubliceerd op: . .

Industriële branden

'Tijdelijk gesloten' is niet hetzelfde als leegstaand. Is korting op de premie reëel?

'Kredietverzekeraars knijpen levensader winkeliers af'...

Het Financieel Dagblad (FD, april 2020): De drie grootste kredietverzekeraars van Nederland beëindigen of verlagen massaal hun kredietlimieten vanwege de corona-uitbraak en wijzen bijna alle nieuwe aanvragen af. Atradius laat weten weliswaar 'bestaande limieten te reviewen samen met klanten', maar zegt niet te herkennen dat die massaal zouden worden beëindigd. Euler Hermes heeft ondanks herhaalde verzoeken niet gereageerd op vragen van het FD. Het beursgenoteerde Coface laat weten geen commentaar te willen geven. Tot zover het FD.

Geven brandverzekeraars coronakorting?

Bedrijven die noodgedwongen geheel of gedeeltelijk gesloten zijn lopen -per saldo- mogelijk aanzienlijk minder (brand)gevaar. Een positief neveneffect bij een crisis van ongekende omvang. Net zoals kredietverzekeraars onmiddelijk in actie komen om de opstomende recessie maximaal te ontlopen, zouden brandverzekeraars voor bepaalde verzekerden ook de premies kunnen heroverwegen. Zéker voor die gevallen waar het risico van brand, onder normale omstandigheden, relatief hoog is. Denk bijvoorbeeld aan horecabedrijven, waar dat nadrukkelijk tot uiting komt in de hoogte van de premies. Als dan -zoals nu- mogelijk een substantiële verlaging van het risico aan de orde is, dan past in het belang van de verzekerden een snelle actie! De financiële situatie is voor velen al nijpend genoeg. 

Maak nú even tijd!

U kunt -in úw belang- verzekeraars oproepen en aansporen dezelfde pro-actieve houding aan te nemen als kredietverzekeraars doen. De sleutel is: samenwerken en risicobewustzijn! Zet bedrijfscontinuïteit via Assurtief doorlopend op de agenda. En natuurlijk is dat gratis, bij minder risico hoort geen rekening!

Twee vliegen in één klap..

Bespaar op korte termijn premie en op lange(re) termijn een (blijvende) premie die meer passend is bij úw risicoprofiel. Organiseer uw eigen marktwerking.

Doe mee, help elkaar..

Help uzelf en anderen aan meer bedrijfscontinuïteit en minder premie via het klantenplatform Assurtief. Dat kan zonder kosten, aanmelden is eenvoudig in 5 minuten en per direct geregeld.

Verzekeraars kunnen échte preventie promoten en sponsor worden van Assurtief.

Naar de homepage