2016: Hoogste aantal miljoenenbranden sinds 1998

Gepubliceerd op: . .

Industriële branden

Twintig miljoenenbranden méér dan in 2015

Schadebedrag 470 miljoen euro, door 150 zeer grote branden (2015: 130). Het hoogste aantal miljoenenbranden sinds de registratie in 1998. Het totale schadebedrag blijft weliswaar onder het recordbedrag van 2015, maar toch op een zeer hoog niveau. In 2015 was het schadebedrag van 707,5 miljoen euro het hoogste ooit gemeten, maar dat kwam door twee zeer grote calamiteiten, die extremen ontbraken in 2016. Zie het overzicht van 66 zeer grote branden (5 mln euro of meer).

Agrarische sector en industrie opvallende leiders

Met 23 zeer grote branden in de agrarische sector en 26 in de industrie, nemen zij samen 1/3 deel van het aantal voor hun rekening. Opvallend is ook dat er bij recyclingbedrijven 8 zeer grote branden waren (bron: nivre.nl). Zeker niet alle, maar veel branden waren relatief eenvoudig te voorkomen geweest. Alle preventie begint bij bewustzijn.

Assurtief stimuleert het risicobewustzijn

Als u behoort u tot de categorie risicobewuste ondernemers, dan is de kans aanzienljk dat onredelijk veel meebetaalt aan schade die niet door u is veroorzaakt. Assurtief neemt het initiatief om dat te veranderen en biedt die risicobewuste ondernemers daarvoor een uniek platform. Assurtief zet op een strategische wijze het risicobewustzijn en preventie op de kaart.

Verzekerden kunnen zich eenvoudig en kosteloos aanmelden bij Assurtief en gebruik maken van de voordelen die Assurtief biedt.

Ook voor verzekeraars

Verzekeraars kunnen echte preventie promoten door sponsor te worden van Assurtief. Lees hier meer informatie.

Kijk ook de animatiefilm 'Assurtief In Beeld' of lees meer interessante publicaties bij Blogs.

Naar de homepage