Preventie goed voor elkaar!

Gepubliceerd op: . .

Industriële branden

Minder schade is meer continuïteit

Dat is logisch...

Minder schade zal ook tot een lagere premie leiden, maar... elk jaar opnieuw zijn er vele honderden branden, een sterk stijgend aantal lopen zelfs in de miljoenen, 2016: 'Hoogste aantal miljoenenbranden sinds registratie in 1998'.

Onbeperkt aansprakelijk

Sinds 2014 kunnen álle schades aan omliggende bedrijven onbeperkt op de veroorzaker worden verhaald, indien er sprake is van toerekenbaar handelen of nalaten. Of er dan (voldoende) dekking is op de verzekering die uw aansprakelijkheid dekt (AVB), is de vraag. De verzekerde som zal in veel gevallen ontoereikend zijn. Indien er bewust wet- en regelgeving is overtreden, is er op basis van de polisvoorwaarden helemaal geen dekking. Wel iets om rekening mee te houden. Een brand is dan, terwijl u goed verzekerd denkt te zijn, tóch het 'begin van het einde', mogelijk zelfs zakelijk én privé...

Vaak eenvoudig te voorkomen

Veel van die branden waren min of meer eenvoudig te voorkomen geweest. De sleutel is: risicobewustzijn!

Zet het doorlopend op de agenda via het klantenplatform Assurtief, voor de ondernemer die beseft dat alles draait om de continuïteit van zijn bedrijf.

Drie ernstige misverstanden

1) wat is brandveilig?, 2) de afloop van een brand is bij de bouw al bepaald, 3) veel mensen dénken goed verzekerd te zijn, maar dat blijkt regelmatig hoop te zijn geweest. Lees de 'Drie grote misverstanden over brand'.

Kijk ook de animatiefilm 'Assurtief In Beeld' of lees meer interessante publicaties bij Blogs.

Doe mee, en zie ieders voordeel!

Help uzelf en anderen aan meer bedrijfscontinuïteit en minder premie via het klantenplatform Assurtief. Dat kan zonder kosten, aanmelden is gratis.

Verzekeraars kunnen échte preventie promoten en sponsor worden van Assurtief.

Naar de homepage